top of page

Jorunn Steffensen: I PROSESS, separatutstilling i Skiens kunstforening 12. mai - 17. juni 2018


Jorunn Steffensen I Prosess

Det er prosessen som er en av drivkreftene i Steffensens kunstnerskap. Kunst og kunstnerskap er noe som utvikles over tid gjennom fordypelse, utforsking, prøving og feiling. For Steffensen handler det om å stå i det; prøve og feile, forflytte seg, finne nye former, se og rydde opp.

Steffensen maler med akryl på store tekstiler og finerplater, som settes sammen til større verk. Farger, teknikk og medium gir kunstneren alltid nye muligheter, det kan være spenning mellom to farger eller kontrast mellom materialer. For Steffensen handler det om å finne formatet, flaten, formen og deretter finne fargen, overskridelsen og spillet.

Steffensens tør å ta tiden til hjelp og jobber frem sine verk og fremskynder ikke resultatet. «Det skjer noe underveis og kan ikke planlegges» sier Steffensen og det er nettopp prosessen(e) eller det å være i prosess som er hovedtematikken i hennes separatutstilling ved Skien kunstforening i mai 2018. I Steffensens arbeider er størrelsen, formatet og fargene avgjørende for å få fram den energien hun er ute etter. ​

Jorunn Steffensen bor og arbeider i Skien. Hun er utdannet på tekstillinjen, SHKS, diplom i stofftrykk i 1973 og har etterutdanning for kunstnere ved KiO. Jorunn Steffensen arbeider som billedkunstner med utstillingsvirksomhet i inn og utland samt at hun har flere offentlige utsmykkinger. Jorunn Steffensen har og har hatt en rekke kunstfaglige tillitsverv og arbeider som kunstkonsulent i den offentlige utsmykkingsordningen (Kunst i offentlige rom). Hun er medlem av Norske billedkunstnere(NBK), Billedkunstnerne i Telemark (BiT), og norske tekstilkunstnere (NTK).

Teksten er hentet fra Skiens Kunstforening.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
Aktuelt
Nylig
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page